SON DAKİKA

Cuma, Ekim 18, 2024
DünyaEkonomiGündemKültür & SanatMagazinManşetSağlıkSporÜst Manşet

Maliye Emeklilerin IBAN’larını İncelemeye Aldı! 5 Yıllık Geriye Dönük Kontrol Başlıyor

Maliye Emeklilerin IBAN’larını İncelemeye Aldı! 5 Yıllık Geriye Dönük Kontrol Başlıyor

IBAN’a para gönderme denetimleri kapsamında sıra emeklilere geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, emeklilerin hesaplarını 5 yıl geriye dönük şekilde denetlemeye başladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN’a para gönderme denetlemelerine devam ediyor. Bakanlık, esnaf ve işletmelerden başladığı denetimlerde Şimdi de emeklileri gözüne kestirdi. Alınan bilgiye göre Maliye Bakanlığı, emeklilerin hesaplarını 5 yıl geriye dönük şekilde inceleyecek. Böylece emekli vatandaşların hesaplarını başkalarına kullandırıp kullandırmadığı da ortaya çıkacak.

IBAN’A PARA GÖNDERME İŞLEMLERİ SIKI TAKİPTE

Hazine ve Maliye Bakanlığı enflasyonla mücadele kapsamında ıban’a para gönderme işlemlerini sıkı takibe almıştı. Bu takip Öncelikle KOBİ ve esnaflardan başlamıştı. Şimdi ise bakanlık emeklilerin hesaplarını takibe alıyor. Çünkü Yapılan kontrollerde birçok işletmenin emekli yakınlarına ait hesapları kullandığı belirlendi. Bu nedenle de emeklilerin 5 yıl geriye dönük hesapları incelenecek.

Bakanlık tarafından yapılacak olan denetlemeler sonucunda usulsüzlük tespit edilmesi durumunda hem emekliye hem de hesabı kullanan yakınına cezai işlem uygulanabilecek. Maliye Bakanlığı bu önlemleri vergi kaçakçılığı ve kara para aklama ile mücadele kapsamında devam ettiriyor. Uzun süreden beri bakanlık tarafından IBAN transferleri mercek altına alınmış durumda. Yeni alınan kararla beraber artık emeklinin hesabı da incelenecek.

EMEKLİ YAKINLARININ HESAPLARINI KULLANANLAR TESPİT EDİLDİ

Maliye Bakanlığı tarafından hesapların daha detaylı bir şekilde incelenmesi için danıştay kararı da çıktı. Bu kararı sonrası bakanlık emeklinin hesaplarını 5 yıl geriye dönük şekilde daha ayrıntılı olarak inceleme şansına sahip olacak.

Bu incelemelerle birlikte kayıt dışı çalışan şirketlerin gelirlerini gizlemek amacıyla emeklilerin hesaplarını kullanıp kullanmadığı ortaya çıkacak. Böylece vergi kaçakçılığı da büyük ölçüde önlenmiş olacak. Denetlemelerin Öncelikle en düşük emekli maaşı alanların hesabından başlayacağı öğrenildi.

Okunma Sayısı: 220

İlgili Haberler